tirsdag 28. april 2009

Sporkurs

Vi henger fortsatt med her, men litt lite tid til å oppdatere bloggen for tiden......


For vel en uke siden var vi på Sporkurs utenfor Kongsberg. Veldig bra kurs i regi av Hund i Fokus. Vi skulle egentlig gått på kurs i Oslo tidligere i april, men det ble avlyst pga mye snø.

På kurset var vi 7 stk, en flott grønlandshund (?), en howawart, en amerikansk boxer, en flat, en schäfer, en "vanlig" boxer og lille Popsen. Første økt var å finne sporlegger ute i skogen. Det gikk som en drøm for alle hundene; de klarte det på første forsøk!! Veeldig fliiinke!! Pop syntes det var så kult å finne et menneske nesten under et tre, og dette menneske hadde jammen meg godbiter også - toppers!!! Så sporing er gøy mente Pop. Litt senere avanserte vi, og skulle nå finne "bare" en gjenstand. Det gikk forsåvidt greit, men Pop var ikke så interessert i gjenstanden, hun fortsatte sporet for å finne mennesket med godbiten! Men etterhvert gikk dette ok også. Hun hadde iallefall skjønt meningen med å følge spor. Så skulle hun finne en gjenstand, en av hennes yndlingsleker, som jeg hadde lagt ut. Men det skjønte hun ikke vitsen med. Hvorfor i all verden skulle hun følge mine spor, som hun hadde funnet, når jeg gikk bak henne???? Det var ingen vits i å bruke tid og krefter på det syntes Pop; en intelligent hund ;)
Men hun tok seg inn på slutten av sporet, og fant leken med stor iver.
På dette helgekurset hadde Pop nok størst glede av å finne mennesker, men vi skal fortsette å trene hjemme på å finne gjenstander.


Ingen bilder, men vi fikk da diplom som herved er foreviget:

Ingen kommentarer: