mandag 9. august 2010

Ferie på Læsø - dag 3

Neste dag dro jeg ut på sykkeltur med innlagt shopping igjen. Denne gang var det Trollebo som var målet. Der holder norske Jorunn til og lager fin keramikk. Jeg fikk kjøpt en liten fin bolle til å ha salt i. Salt er en viktig del av Læsøs eksistens. 


Så bar det igjen ut på tur. Vi hadde flere steder som skulle besøkes, men kjørte litt rundt på måfå først.
Plutselig så vi et skilt med "Hundeskov" og jeg vrengte bilen inn på parkeringen der. Her hadde de laget et stort inngjerdet område hvor hunder kunne gå "uden snor med ledsager". Veldig fint skogsområde som vi hadde helt for oss selv. 
Hundeskoven


Etter Hundeskoven gikk turen til Læsøs største attraksjon; Læsø Saltsyderi. Dette er visst en av Danmarks største attraksjoner med mange tusen besøkende året rundt. Info om syding: Syding av salt var veldig stort på Læsø fra gammelt av, men alt stoppet opp på 1600 tallet.  De drev rovdrift på skogen og klarte å brenne den helt opp.  Først på 80 tallet ble produksjonen startet opp igjen og alt foregår på den gamle måten.  Bortsett fra rovdriften av skogen, som nå er i veldig lite kvanta i forhold til før og skogdriften er naturlig velbalansert.


Her ble det selvfølgelig kjøpt salt og andre artikler, dessuten spiste vi gode pannekaker her. 
Pop vil gjerne ha pannekake!


Etter Saltsyderiet gikk turen til Juuls Gårdsbutikk hvor vi kjøpte veldig god spekeskinke, bacon, ekstra hot spekepølse (fantastisk god) og honning. Der kunne vi se på grisene som gikk lykkelig rundt på stor god plass ute. De så veldig fine ut, og hadde det sikkert alle tiders til gris å være!


Fra Juuls dro vi videre til Læsø Glaspusteri og fikk med oss produksjonen av dagens siste vinglass. Veldig fascinerende å se et glass bli laget fra en rødglødene masse til et flott glass. Erik fotograferte hele prosessen:


Middag i dag var på Havnecafeen i Østerby. 
Havnecafeen
Her var det internett, og vi kunne endelig sjekket mail, gå på Facebook etc. Huff, man er visst ganske avhengig av internett!
Jeg hadde en deilig tre-retters menu med god vin, 
gutta haddde biff og pizza! 


Gode og mette syklet vi hjem, og på natta var det et voldsomt torden- og regnvær. 
Ingen kommentarer: