søndag 25. juli 2010

Utstilling og lydighetsstevne på Vålerbanen i Solør.

Nå er hele gjengen (Karna, Pop og meg) slitne etter helgens begivenheter. Så det blir ikke så mye blogging, men noe må vi få med her. Vi er superfornøyde iallefall.


Pakket hunder i bilen og dro oppover til Solør fredag kveld. Jeg hadde booket oss inn på Støa camping bare 3 km fra utstillings/stevneplassen. En riktig koselig plass rett ved Flisa-elva.
Lørdagen opprant med flott sol, og etterhvert ble det nesten litt for varmt for både hunder og mennesker. 
Vi startet med lp-stevne. Jeg var ganske nervøs for fellesdekken for det har vært (legg merke til at jeg sier "har vært") en øvelse vi ikke har klart. Men siste to ukers trening har gitt resultat, så lille Pop lå fint på fellesdekken, og vi klarte en 10'er!!!!!! Jippi, nå var det gjort. 

Resten av øvelsene gikk derfor så der. Pop hadde stort sett fokus på Karna som lå og peip i et telt i en annen ring. Igjen nullet vi på "dekk fra holdt", som på trening er en bankers-øvelse, men nå måtte jeg igjen til med dobbeltkommando for å få til ned-dekken. Grunnet ukonsentrasjon i starten av de fleste øvelsene, ble poengsummen bare 123,5 poeng, og en 3.premie. Skylder også  litt på varmen, Pop liker ikke det så godt. Men, som jeg sa til dommeren. Elisabeth Isaksen, så lenge fellesdekken var en 10'er, spilte det ingen rolle med resten :) Jeg er fornøyd med debuten vår!!


Så var det å rushe til utstillingsringen med dommer August de Wilde. Han likte tydeligvis Pop, og resultatet ble Cert, championat og BIR på lille Popsen. Riktignok bare i konkurranse med seg selv, men det er ingen selvfølge med cert selv om man er alene. Jeg hoppet og spratt i ringen når ringsekretæren (som var en gammel py-kjenning Sven-Olov Gustavsson) sa hun fikk ck og dessuten cert. Dommeren lo og jeg fikk til og med kyss på kinnet av ham. En riktig så hyggelig liten gubbe dette :)


NUCH Real Scoops Pop Shuvit


Jeg delte telt med Ellen Alexander, som forøvrig gjorde det bra med Chanti i eliten. Flinke!!!!
Ellen lurte et øyeblikk på om hun skulle konvertere til poil long, hun kledde jo Pop så bra - hihi. Se bare her:
Ellen Alexander og Pop poserer

I grupperingen ble vi ikke plukket ut, noe som ikke var forventet i det hele tatt. Men det som var moro var jo at Herr-mann, 10 år gammel, ble BIG3 og dessuten BIS2 veteran - bra jobba Willy og Herr-mann!!


Etter gruppefinalene samlet vi oss hos Unni og Willy. Jeg hadde med champis og jordbær; vi måtte jo feire alle fine resultater - særlig Pops championat :))


I dag, søndag, var det overskyet vær, så jeg kunne la Karna vente i bilen mens vi var i ringen.
Lydighet først igjen, fellesdekk ikke noe problem i dag heller - hurra!!  Men så begynte "moroa".
På lineføringen hans Pop seg opp i en tisseflekk fra forrige hund, dommeren valgte å se bort fra dette, men hun hadde ikke fokus i det hele tatt. Vi hanglet oss igjennom, og enda verre ble det på fri-ved-foten. Der jobbet og sleit jeg oss gjennom øvelsen, men hun var igjen bare konsentrert om alt annet enn å gå med meg. Kanskje jeg skulle hatt Karna der likevel????
Og da hun på "dekk fra holdt" fikk et stikk eller noe, og bare raste rundt på banen og rullet seg i gresset, valgte jeg å bryte hele greia. Ikke noe vits å tvinge Pop gjennom dette.
Men igjen, fellesdekk var uten problemer, og det var det viktigste. Dessuten hadde vi en grei og veldig koselig dommer, Hans Arne Marthinussen, som håpet han fikk dømme oss igjen senere på et annet stevne. 
Ellen og Chanti vant forøvrig eliteklassen, og banket de andre 5 med god margin! Bra jobba dette!!!!


Igjen kunne vi haste ned i utstillingsringen, hadde egentlig trodd vi ikke skulle rekke dette. Men siden både Pop og hunden før trakk seg fra lp-øvelsene, kom vi i ringen akkurat tidsnok til å bli ropt opp.
Vi hadde avansert fra Åpen klasse til Champion klassen, og dommeren Leni Finne, satte oss opp som BIR igjen, ingen andre påmeldt, men likevel.......... BIR er BIR!!


Jeg droppet gruppebedømming i dag da jeg skulle innom Charlottenberg på tur hjem og kjøpe flåttmiddel. Etter Charlottenberg skulle jeg kjøre gjennom Sverige ned til Ørje, og et stykke etter Charlottenberg var det stopp pga ulykke, så vi ble dirigert rundt på landsbygda. Derfra fikk vi et glimt at veien med stort oppbud av ambulanse og diverse. Fant ut at det hadde vært en dødsulykke, og ikke noe moro i komme oppi sånt.
Det regnet også bøtter og spann, og på Nesoddveien var det en bil som hadde kjørt ut, den sto på halv tolv utenfor autovernet og så ikke bra ut.
Skummelt med glatte sommerveier.


På vei hjem fikk jeg den gledelige beskjen om at Dina (Karnas søster) hadde faktisk blitt BIS veteran. Jippi. Grattis Unni & Willy. Takk for at dere tar så godt vare på "min" lille Dina!!
Dina (11 år)  og Herr-mann (10 år) - to flotte veteraner


Nå er det kvelden her, hundene er rolige og slitne etter helga.
Til uka er det trening, både agility og lp. Da skal vi fokusere på fri-ved-foten og motivering!! Dette skal bli gøy!


Lille Pop med helgens "gevinster"5 kommentarer:

Line sa...

Gratulerer så mye - vel fortjent!:)

Ellen sa...

Gratulerer så mye med Nuch på søte Pop. Og jeg kledde henne ganske godt ja. :-) Du får passe deg så ikke Pop bli lp hund med meg i stedet for deg. hihi. Gratulerer også med kjempeflott debut i lp. Nå som fellesdekke sitter vil resten komme etter hvert. Og du jobbet kjempebra med henne på søndagen. Ikke mange debutanter som tør å jobbe sånn i ringen. :-) Takk for en hyggelig helg i teltet ved lp ringen. La det bli mange flere av dem. :-)

lenelabanoglux sa...

så kjekt dere har hatt det :) og ikke minst vel fortjent du er flink ellen. gratulerer så masse, så gleder vi oss til dere kommer til bergen så lux får leke med pop igjen ;)

Ann Christin sa...

Hurra for flotte resultater!!Gratulerer med Norsk Champion!

Alfa sa...

Fantastisk!!! :D