mandag 24. mai 2010

Pinsetreff på Sørlandet

hmm - dette høres nesten ut som vi har vært på en religiøs happening her, men så langt der i fra!!

NPHK har arrangert sin årlige spesialutstilling (kalles Treffet eller Spesialen for oss som har vært med en stund........) på Åros Feriesenter i Søgne utenfor Kristiansand.
Dette var et veldig fint sted med bra hytter, flott strand og (nesten) tamme svaner!!

Jeg og hundene kom ned på lørdagskvelden, fant hytta vår og fikk innlosjert oss etter beste evne. Vi skulle egentlig dele hytte med Ellen og Chanti. Men de hadde blitt tatt ut til lp-samling i Arendal, og ikke en hvilken som helst lp-samling, men Elitesamling. Flinke jenter dette!
Men Lene og Lux troppet opp som erstatter for Ellen og Chanti, så vi fikk hyttekompiser. Var litt spent på hvordan det skulle gå med mine to tisper hvor en var akkurat ferdig med løpetid, og en akkurat begynt, og hannunden Lux. Dette gikk over all forventning. Karna var ikke særlig interessant lenger, og Pop har visst ikke begynt løpetid likevel (litt ustabil der den unge Poppen). Lene hadde sagt at Lux kunne sove i bilen, men det ble sletts ikke nødvendig, og Lux kunne få sove i sengen som en berger skal gjøre!!

Etter å ha hilst litt på masse folk og hunder, fant vi fram grillmaten og deltok på felles grilling - kjempekoselig dette! I år var det noen av "de gamle traverne" som ikke deltok, men det var flere nye deltagere med og det er alltid koselig med nye folk på Treffet. Det var varmt og deilig denne kvelden - sommer på Sørlandet!


Foto: Else Justnes

Søndag var selve utstillingen, dommeren var Elina Tan-Hietalani fra Finland.
Gjeterhundene var først. Det var 5 Poil Long og 12 Face Race påmeldt, en tredobling fra i fjor - veldig bra!!
Dommeren var veldig nøye og brukte lang tid på hver hund.
Resultatene finnes her. Gratulerer til alle vinnere!!! Flotte hunder!
Spesielt moro var det med Lux, han gikk hen og fikk med seg BIR, cert og 3BIS!!!! Lene skriver nok masse om dette i sin blogg!

Lux med noen av premiene, fotografert av Else Justnes

Pop fikk blått pga halen, kritikken hennes ble slik (direkte avskrift av kritikken):
"M tr temp br storlek an long og snipig nås b lengd kropp (?) utr my b øron br kropp lago b st rør m vel typ pels b farg bær sin svans fel for høgt"


Det deltok vel 40 pyreneerhunder, valper og voksne. Jeg hadde "2 barn, 6 barnebarn og 4 oldebarn" med - av disse er faktisk 7 stk championer - veldig moro!! Dessuten var det noen små tipp-oldebarn der også, fine små bamser disse! Gamle Karna ble børstet støv av, og vist fram i ringen. Hun var nest siste hund, og etter en lang dag med varme og sol, var det ikke mye futt igjen i damen. Men hun klarte seg bra, og fikk HP.

Karna, fotografert av Else Justnes igjen :)


Kritikken hennes (også direkte avskrift):
"Vel bibeh tik 11 år b temp kraft tik m kraft hod og benst vak uttr b øre og bitt my kraf kropp man ser hennes alder ved rørelser b pelskval my b temp rør seg vel til att vær så gammel"

Som vanlig tok jeg ingen bilder, men regner med dette kommer på NPHK sin side etterhvert, og jeg "låner" flittig fra andres bilder :)

Etter utstillingen kom det hyggelige (hihi), Lene og jeg tok med hundene for å bade, hadde planlagt at Lux og Pop skulle få svømt masse. Men det var så langgrunt der at de bare vasset selv om de løp langt utover etter pinner. De hadde det likevel veldig moro med å springe og leike seg i vannet og sanda! Kliss våte blei de også! Lene tok masse bilder og legger nok ut i bloggen sin, og jeg stjeler vel noen av dem tenker jeg :)
Søndagskvelden hadde vi så dommermiddag med masse god mat, deretter utlevering av mestvinnende rosetter og stor utlodning - høy stemning som vanlig!!

I dag holdt NPHK generalforsamling, noe som gikk rolig og fredelig for seg (dette har ikke alltid vært tilfellet.....)

Så var det bare å sette nesa hjemover. Hjemturen gikk helt greit, jeg hadde fryktet masse køer og at jeg skulle bruke fryktelig lang tid hjem. Men jeg brukte akkurat 5,5 time og det er bra på en annen pinsedag. Hundene er rolige i kveld, så det blir ikke lange turen de skal få nå. Dessuten regner det bøtter og spann.....


Takk til alle for en hyggelig Spesial, og igjen gratulerer til alle vinnere!!
------------


2 kommentarer:

Ellen sa...

Gratulerer med HP på Karna. Synd Pop røk ut på grunn av glad hale. Godt jeg ikke kom med Chanti. :-) Hadde ikke vært noen høydare. Glad du fikk selskap på hytta av Lene og Lux. Vi hadde i hvert fall kjempeutbytte av samlingen og er veldig klare for dyst i lp ringen. :-)Ses vel på trening snart.

lenelabanoglux sa...

Tusen takk for en flott helg ellen:) lux er nok ikke så intressert i damene som jeg trodde ;) mest glad i mammaen sin;)
og lux sover kun i sengen på ferie,kremt kremt ;)
bilder og blogg er kommet:) bare forsyne seg av bilder:)
håper det ikke blir lenge igjen til vi ses :)