fredag 21. mai 2010

Agility i Odalen

I forrige uke var Pop og jeg på et 4 dagers kurs med Jan Egil Eide og Jenni Lehtinen.
Kurset ble holdt på småbruket deres i Odalen, et flott sted med veldig fine treningsmuligheter.
Vi var delt opp i 5 grupper med 5 deltagere på hver gruppe. Min gruppe var sist, og vi hadde kurstid fra 1600-2000. Fordelt på to timer teknikk med Jenni og to timer bane med Jan Egil.
Vi var den ekvipasje på min gruppe med minst erfaring, de andre gikk stort sett i kl.3. På gruppa var foruten oss Monica med Lovise (
Jack Russell Terrier), Mette med Meeko (Kooiker), Kari med Zuki (Jack Russell Terrier) og Nina med Popp (!) (Dvergschnauzer).

Første dag, torsdag, skulle vi gå gjennom dette: Foranbytter og blindbytter, inkludert snute og snuteblindbytter.

Vi startet med teknikktrening hos Jenni. Dette gikk bra. Vi fikk til alle "byttene" uten særlig problemer. Så skulle vi over til Jan Egil og sette det vi hadde lært ut i praksis på denne banen:
Pop og jeg kom oss brukbart gjennom her - det var veldig gøy. Selvfølgelig måtte det korrigeres masse i neste runde for å få alt i fint flyt. Men jeg var stort sett fornøyd. Pop var iallefall sliten når vi kom hjem kl 23 på kvelden, hun var veldig rolig den kvelden :)

Fredag skulle vi gjennom dette:
Bakombytter og fremdrift. Svinger og handlingsteknikker relatert til det: Motsatt hånd, V-set, lap-turn, jaakotus, verbalkommando til svinger.

Vi rakk bare å få med oss V-set, framforbytte og bakombytte hos Jenni. V-set må markeres tydelig, det merket vi godt på banen etterpå mellom hinder 3-4.
Banen vi gikk etterpå var denne:
Her for først Pop rett i tunnelen etter hinder 2 (overrasket?? ikke i det hele tatt - tunneler suger!!)
Men vi fikk "tatt oss inn" og klarte oss bra etterhvert mellom 2-3. Ellers sleit vi noe mellom 14-15, og Pop fikk aldri opp farten fra 15 og ut. Selv om vi bare tok de 3 siste hindrene var det ikke noe sprut over henne.

Lørdagen var dette på programmet: Rundt hinder og relatert handling: Måvals, turn away, twist, jennitus, germanese, backlap.

Her klarte vi oss bra på teknikktreningen med Jenni, både måvalser og jennituser satt som et skudd.
Twist har vi trent på tidligere i klubben, backlapen rakk vi ikke her.

Men på banen var alt vi hadde lært som blåst bort. Jeg begynte å rote allerede på hinder nr. 3 og fikk ikke til måvalsen, kjempekløne!! Gikk helt surr i armer, og kom feil ut fra start så hele løpet ble bare tull. Pop hadde vegring også på 8, noe som overrasket da hun elsker tunneler. Innsatsen vår på lørdag var heller laber. Dvs. Pop gjorde så godt hun kunne med en elendig handler på denne banen!!
Søndag var det slalåm og felt.

Denne gangen hadde en liten bane hos Jenni. Der var det satt opp hopp, møne, slalåm, stige og vippe.
Først ville Jenni se hvordan vi gikk om det var i konkurranse, og etterpå om det var på trening. Her ble jeg fortalt at Pop ikke hadde begrep om felt, hun bare stoppet der jeg stoppet (det var flere som fikk denne beskjeden av Jenni) så vi fikk tips om hvordan vi skulle trene inn felt bedre. Etter denne gjennomgangen hadde vi teori om felttrening.
Så kom turen til slalåm. Her brukte Jenni "gjerder" på slalåmen slik at hunden ikke skulle kunne feile. Her trente vi på å sende hunden fra flere vinkler, og plassere seg på mange steder, hunden skulle uansett gå slalåmen. Dette funket bra på Pop, og hun gikk inn rett uansett hvor jeg sto, eller om jeg løp forbi på høyre side. Metoden med gjerder var veldig bra for oss, for etter at vi har begynt å trene på "høyreslalåm", har vi også ødelagt "venstreslalåmen". Så nå blir det fram med gjerder her hjemme også.

Avslutningen på kurset var denne banen:
Her kom vi galt ut alt mellom 3-4, og etter det gikk alt "rett vest". Pop ville ingen ting, hun var helt utslitt. Fikk litt fart på seg med leken sin, men da spratt hun bare rundt som en Duracell-kanin og tok sin egen bane. Så løp hun ut å gjemte seg i buret sitt. Klar tale - jeg vil ikke mer!! (Ett par dager etter fikk hun løpetid, så det forklarer kanskje noe av hennes oppførsel)

Vi hadde sikkert hatt mer ut av kurset hadde vi vært mer drevne, men vi har lært masse og vil fortsette å trene på dette. Fått masse tips hvordan jeg skal føre Pop på banen.
Heldigvis gikk det også flere fra Follo på samme kurs, så vi skal terpe på flere av teknikkene på trening framover.


Jeg har ingen bilder fra kurset, men noen bilder finns
her i bloggen til Jan Egil/Jennni

---

Nå er det straks pinse og vi skal på Pyreneerhundklubbens spesialutstilling.
Blir hyggelig det, med masse hunder og koselig samvær med hyggelige hundefolk.


God pinse!!

2 kommentarer:

Line sa...

Høres ut som et lærerikt kurs!
Masse lykke til på ustillingen!:)

Alfa sa...

Spennende lesning!
Moro med kurs :)