mandag 17. mai 2010

Hurra for 17.mai!!

Etter 4 dager med fokus på agility (kommer tilbake til dette), var det behov for å konsentrere seg om andre ting enn hund.
I dag, på 17.mai, var det bare å finne fram bunad og finstas og sette kursen mot hovedstaden. Erik hadde faktisk aldri vært i Oslo på 17.mai, så det var en ny opplevelse for ham. Så vi tok båten inn for å få med oss noe av barnetoget. Det krydde selvfølgelig av folk fra Aker Brygge og opp til Slottet. Men vi kom oss opp og fikk sett kongen vinke fra slottsbalkongen :)
Mye artig var det også å se på i barnetoget, unger og musikanter av alle slag :). Alt fra urutinerte skolekorps, russ med ghettoblaster, russ med sambaorkester (artige), veldig rutinerte skolekorps,dyktige, voksne korps, flere janitsjarorkerste og gardemusikken. Alltid flott å se Garden, presisjon på de gutta der!
Det er ganske spesielt i Oslo på 17.mai. I et ganske begrenset område rundt Slottet, Karl Johansgate og ned mot Aker Brygge er det "millioner" mennesker, men går man bare en gate ovenfor Karl Johan, eller bak Slottet er det helt folketomt. Vi brøytet oss rydning gjennom Slottsparken, og kom opp på et nærmest folketomt Skillebekk/Frogner og fikk plass på kafe hvor vi inntok 17.mai lunsjen. Etterpå gikk turen rundt Frogner og Majorstua og ned til folkehavet rundt Karl Johan. Etter nok en gang å ha brøytet oss gjennom folkemassene ned til Aker Brygge, var det tid for 17.mai isen. Ingen 17.mai uten is!!
Vel hjemme igjen var det tid for å skifte ut budnad med turklær og ta med hundene i skogen.
Pop er fortsatt sliten etter all agilityen, så hun tar det litt rolig - så lenge det varer!!

Her er noen bilder fra feiringen:


Kampen Janitsjarorkester , Kampegutta, marsjerte og sang - veldig flott!!


Så kom gardistene - veldig stilige karer som kan gå i takt!!Sjekk trombonisten til høyre. Han hadde mistet munnstykket, men forstatte å spille som ingen ting hadde skjedd. Ikke noe unnasluntring hos HMK Garde nei!!

Barnetoget ble avsluttet med ridende politi.

Husets yngre garde klar for 17.mai party
Gratulerer med dagen!! Håper alle har hatt en flott 17.mai!!!
4 kommentarer:

Alfa sa...

Så fine dere var :D

Gleder oss til å høre mer om AG-kurset! ;)

Line sa...

Så flott bunad du har!
Som Line sier, jeg vil også høre om kurset! *spent*

Anonym sa...

Så fin du var i din bunad! Och sonen var stilit han med!

Ann Christin sa...

Så flotte bilder! Lekker budnad!