søndag 29. mars 2009

Vår, løpetid kanskje og kursing

Ja, ja folkens - nå tror til og med jeg at det snart kan bli vår her på Østlandet. Nå er det slutt på min syting over vinter og snø; riktignok måtte det komme 10 nye cm snø på fredag, men det er nå smeltet vekk :)

Lenge siden blogging forresten, så dette kan bli et langt innlegg :)

Naboen Marianne og jeg hadde en lang tur i vårsolen i dag, faktisk kjenner jeg det i ansiktet at solen har tatt - deilig!!
Det var ikke bare oss ute på tur i dag, tror aldri jeg har møtt så mange hunder på tur på en gang. Karna og Pop gikk bare fra den ene hilsingen til den andre. Det begynte med nuffen Bajas her hjemme, og så gikk det slag i slag.
På Skoklefallsjordet traff vi på masse hunder, og vi hadde en lengre stopp der så Pop kunne få leke med en alldeles skjønn 6 mndr gammel staffe - Sebastian. Han var bare glad og blid, faktisk så glad at han klarte å gi meg en nesestyver så blodet rant, pluss nesten sprukket leppe. Glad hund!!

Så kom en ung lagottotispe og ble med på leken. Pop klarte etterhvert å slite ut disse to, og lot seg ikke be to ganger da "pappaen til Sebastian" begynte å kaste snøball. Utrolig energi på den hunden - noe jeg vel har sagt til det kjedsommelige.
Andre hunder kom og gikk, noen blide og hyggelige, andre ikke fullt så hyggelige.
Videre på tur traff vi på en masse hunder, tror det måtte ha vært en ca 20-30 stk vi støtte på. Og det er mye her på Nesodden. Jeg pleier "på en god dag" kanskje møte fem.
Målet for turen var, som forrige søndag, Hellviktangen. Med dette godværet, måtte vi bare ha en pils i solveggen. Hyggelig å sitte ved sjøen og drikke pils i solen!!

Karna og Marianne kuler'n på jordet mens Pop herjer

Nam - godbit!!

Kast snøballen da!!!
Vår på Hellviktangen


Utepils på Hellviktangen


Så trøtt er man etter langtur i solen


Når vi var vel hjemme, varte det ikke lenge før Karna lå utstrakt i sofaen sin. Karna, som blir 10 år i juni, er utrolig sprek - heldigvis. Hun har ikke problemer med å henge med i godt tempo på langtur. Hun er heller ikke særlig stiv og støl når hun reiser seg etter å ha sovet noen timer. Og bra er det.
Pop er også utrolig rolig i kveld.
Popsen er snart inne i sin første løpetid. Hun har hovnet opp bak, og jeg syntes faktisk hun la halen til side i dag når en hannhund var borte og luktet på henne. Hmmm. Men hun blør ikke, og hannene er ikke SÅ interessert i henne. Men nå må hun passes ekstra på. Hennes siste påfunn er nå i hoppe opp på garasjetaket, for så å hoppe ned på andre siden. Men da er hun utenfor gjerdet!! Hurra, gjett om det er gøy da!! Jippi!! Jeg har satt opp et provisorisk hinder, men hun finner bare andre steder å hoppe opp. Så det må vel snekres litt oppå taket som hindrer henne i å komme seg opp. Antar hun ikke klarer å hoppe opp når 50 cm snø har smeltet, men man skal aldri si aldri med den hunden.

I morgen er det nest siste gang på lydighetskurs. Forrige gang var hun veldig flink, klarte fellesdekk uten problemer. Momentene begynner å sitte nå. Freestylekurset er også i full gang. Sist måtte vi lage koreografi til et musikkstykke og vise fram, uten hund denne gang. Men du verden, det ga oss noe å tenke på. Ikke så enkelt, men utrolig gøy!! Snurring går bra, gå slalåm og åttetall mellom beina går som en drøm. Litt utenom programmet trener vi også på bukking, en adferd hun tilbyr frivillig stadig vekk (lekestillling) og gå på to bein, pluss hoppping. Kjempegøy.

Jeg er kommet opp i ett dilemma da videregående kurs både på lp og freestyle starter samtidig. Så vi må velge. Men tror vi fortsetter med freestyle, kanskje........


---------------

1 kommentar:

Kim sa...

Bambi tyckte att Flip luktade gott på freestylekursen också, så systrarna är kanske på G båda två. ;) Bambi är en duktig löpetidscheckare, hon hackar tänder som en hanhund när hon känner löpedoft. *fniss*