lørdag 14. mars 2009

Freestylekurs

Vi har begynt på freestylekurs!!!!!! Det er kjempegøy!!

I påvente av passende agilitykurs (vi må jo fortsette etter starten i Bergen :)) i Osloområdet, har vi meldt oss på et freestylekurs i regi av Din Beste Venn. Ikke helt lett å velge hundeskole da det finnes en drøss av dem rundt i området Oslo/Akershus. Noen har man hørt om, andre ikke. F.eks jakten på agilitykurs er heller ikke lett. FBK som vi er medlem av arrangerer et kurs i mai, og det ville være naturlig å melde seg på der, da jeg planlegger å trene hos dem. Men dette kurset, og andre ag kurs, holdes den helga Erik skal konfirmeres. Så da er det jo viktig å prioritere rett ;)
Men jeg har nesten bestemt å melde på til Hund i Sentrum med Petter Nordlien som instruktør. Dette kurset kræsjer med den svenske Bergerspesialen, men den dropper jeg nok lett. Kan ta den neste år!!

Men tilbake til Freestylekurset. Vi begynte torsdag sammen med ca 8 andre hunder i alle størrelser og aldre. Selvfølgelig ville vinterens siste krampetrekning (forhåpentligvis) slå til for fullt på torsdag; det snødde kjærringer hele ettermiddagen og kvelden. Så vi var kliss våte etter to timer ute. Men moro var det lell. Vi lærte nose-targeting (som Pop kan fra før), gå slalom mellom beina og bytte side foran og bak. Vi har trent en del lydighet, og da er jo alt fokusert på å ha hunden på venstre side, og det var litt vanskelig for både Pop og meg og få full effekt på høyre side også. Men det må komme, viktig for agility også. Det ble noe trøblete å holde styr på hund, klikker, godbiter og bånd og SAMTIDIG være kreativ og motiverende. Men utrolig hvor gøy det blir med litt musikk. Vi hadde ABBA på fullt. Det så sikkert helt teit ut for de forbipasserende som det var en del av. Plassen vi trente på er parkeringsplasen for Rosenholm stasjon, så det var stadig forstyrrelser som tog, passasjerer som gikk av og på, biler som skulle ut fra parkeringsplassen og folk med hund som gikk på tur. Dessuten var det også hunder på andre kurs som trente der. Pop konsentrerer seg stort sett fint, bortsett fra når hun mister en godbit på bakken. Selv om hun finner den, må hun jo lete neste gang vi kommer på det stedet, kan jo hende det fortsatt ligger noe der. Må bare innrømme at en aktivitet som f.eks freestyle er mye mer tiltalende for meg enn "bare" lydighet som blir for kjedelig og statisk på en måte. Vi trenger noe mer med sprut i!! Men vi fortsetter jo selvfølgelig på lydighetskurset vårt også. Her holder vi på med apportering, noe Pop har hatt vansker med. Men på siste kurs gikk lyset opp for Pop, og så satt det. Nå må vi bare holde dette vedlike. Så vi har en del og trene på nå, både i lydighet og freestyle.

I morgen er det meldt sol og opptil flere varmegrader, så da er det trening ute på tur!!! Jippi snart vår!!

Ingen kommentarer: