mandag 12. september 2011

Frisbeekurs eller kurs med Discrockers eller Disc Dogging kurs!

Pop, som elsker sin gule frisbee over alt i verden, og jeg har vært på frisbeekurs i helgen. Kurset ble holdt av Jochen "Discrockers" Schleicher fra Tyskland. Jochen er på Europatoppen innen Discdogging, og mer kan finnes på hans blogg her.
Kurset ble holdt i Hvitsten bare en drøy halvtime herfra, veldig glad i kurs i "nærmiljøet".
Første dag startet med strålende vær. Jochen tok oss gjennom noen enkle kasteteknikker som vi måtte prøve ut en del med hverandre før vi fikk prøve med hundene. Hmmmm, litt vanskeligere dette enn bare å kaste frisbeen hjemme gitt!! Her skulle vi huske på å strekke armen og så vinkle håndleddet rett før kastet samtidig som vi skulle se hvor hunden befant seg, nemlig til venste for oss, og beregne rett timing på kastet......... kan bli svett av mindre!
Diskene (frisbeene) for innimellom i hytt og pine og hundene ble mer eller mindre frustrert over klønete eiere. Men vi kom oss etterhvert og med masse terping på kasteteknikker ble det ikke så verst (sånn utpå søndagsettermiddag eller noe).


Her er noen bilder fra lørdag, alle bilder er tatt av Karin Kaye Fyrand


Tørrtrening av "roller" uten hund


Jochen og Pop


Viktig med rolig hund på venstre side


I farta


Catching


Mange flere bilder finnes på bloggen til Disc Dogging Norge
Til å begynne med var Pop veldig gira og hadde stort driv. Hun fanget masse frisbeer og løp gladelig etter dem og kom fint tilbake til meg. Men hun mistet litt konsentrasjonen utover ettermiddagen og jeg var ganske spent på hvordan hun ville være på søndagen. Etter kurset gikk vi en lang tur "off road" i skogen og her var det full fres igjen.


Søndagen opprant med regn. Når vi kom til kursplassen sto mer enn halve banen under vann pga stor vannføring i bekken ved siden av. Bekken var blitt til en kjempestor elv! Regnet øste fortsatt ned. Men vi var da kledd for enhver anledning, og regntøy var selvfølgelig med. Samme opplegg som tidligere, kasteteknikker uten hund først, så med hund. 
Alle bilder fra søndag er tatt av Marianne Kristiansen, flere kan ses her
Regndans?
Søndag ville ikke Pop noen ting. Første økt snuste hun bare litt på frisbeen og hentet dem uten stor begeistring, mens på siste økt gadd hun ikke se på dem engang! Gudene vet hva som "stakk" henne. Riktignok er hun på slanker'n, men hun hadde da fått mat før vi dro hjemmefra og burde ha energi nok til dette. Litt kjedelig å ikke få prøvd alle de kule kastene med henne. Men jeg gir ikke opp og har kjøpt disker for å trene med henne. 


Disc Dogging Norge!


På hjemvei på søndag, klissvåt og full av gjørme plukket vi opp Erik. Han ville se hva vi hadde lært, så vi stoppet opp ved en stor gressbane for å prøve å kaste litt. Og hva gjør Pop, jo hun er vill og gal, løper som en tulling ut av bilen, hopper høyt etter diskene, full av driv og lekelyst. Selv om gressmatta var full av vann og hun ble klissvåt. Jeg fikk praktisert dobbelt så mye her på gressletta som på kurset. Viser bare at Pop har driv og lyst på frisbee, heldigvis! Dette skal vi fortsette med :)2 kommentarer:

Alfa sa...

Åhh så kult :D

ann-cathrin & chilli sa...

så fin side du har- det var et morsomt kurs jeg var skikkelig støl på mandagen