onsdag 20. juli 2011

Hjemmeferie, løpetid etc

Min andre ferieuke tilbringes hjemme - deilig!


Etter en kort uke på jobb etter Kroatiaferien, skulle vi starte neste ferieøkt med LP-stevne på Solør, 16. og 17.juli. Vi skulle på jentetur med Ellen Alexander og hundene hennes, dessuten skulle også Arija, vår LP-treningskompis stille der.


MEN, torsdag kveld mens jeg prater med Ellen ang. reisa oppover og andre praktiske ting, blir jeg oppmerksom på at Pop slikker seg veldig bak. Noe hun egentlig hadde gjort hele uka uten at jeg tenkte i andre baner enn flått.
Fant ingen flått på henne, men opphovnet og blodig bak - LØPETID! F**n - tenkte jeg da. Løpetid nå? Slettes ikke ventet. Dette er hennes fjerde løpetid, og det er 8 måneder siden forrige. Sist var det 12 måneder mellom, og før det 6 måneder. Håper hun kommer inn i en mer regelmessig syklus etterhvert.
Vel, med løpetid er det ikke lov å stille på LP-stevner, bortsett fra i eliten, og der er vi jo ikke! 
Derfor gikk den jenteturen og stevnene i vasken. Søren og; jeg var så motivert og hadde virkelig håpet på opprykk til kl.2. 
Da er det bare å vente på nytt stevne; vi er nå påmeldt til Drøbakmesterskapet i september, både LP og AG. Blir bare å fortsette å trene og satse på opprykk da.


Søndagen ble da brukt til å gå på tur med Ulla og face racen Buffy. De bor på Kjelsås, et område av Oslo jeg ikke har vært noe særlig på tur i. Vi hadde en lang fin tur i skogen, både på små bortgjemte stier og på større skogsveier. Turen ble avsluttet med et bad (hundene, ikke vi) i Akerselva.
Akerselva i lett regn.
Var litt skeptisk til å sende Pop uti da det var 3 ender som svømte i elva, men de endene hadde tydeligvis vært ute for hunder før og "couldn't care less" om det kom en hund eller to uti vannet. "Stillestående" ender er ikke noe spennende synes Pop, så hun gadd ikke bry seg med dem, det var viktigere å få tak i pinnen. 
Etter turen dro vi opp til Ulla og ble vi sittende og skravle; mest om hund :)


Dagen etter var vi på nok en pyrre-tur. Denne gangen i Østmarka sammen med Line m/Alfa og Sissel m/Yas. Sissels bordercollier Frost og Storm var også med - fineste guttaboys dette!
Pop forelsket seg i Frostemann, og det ble gjengjeldt. Vi måtte passe litt på dem for Pop bød seg villig fram, men lydig som Frostemann er klarte han å holde seg i skinnet.
Været var ikke på var side på denne turen i Østmarka, det bøttet ned! Men vi holdt ut og fikk lønn for strevet da vi endelig kom fram til vannet hvor jeg har vært tusen ganger (kanskje Langvann, jeg har aldri funnet ut av dette). Vel framme kom sola og det ble flott vær! Hundene badet og koste seg og vi fikk tørket opp litt! På returen fant vi, eller det var vel Sissel som var ivrigst, masse kantareller. Sissel fikk en god kantarellmiddag når hun kom hjem.


I går hadde hundene en hviledag, dvs Pop hadde hviledag. Karna er ikke med på langtur. Hun har vært ganske skral, men med god veterinærhjelp er hun nå ok igjen. Veldig greit å ha en veterinær som gir deg mobilnummeret sitt når han skal på ferie og sier bare ring hvis noe dukker opp. Og med blodig diare var det greit å ringe ham! Nå går hun på diett; kokt ris og kylling, samt tabletter for magen. Så får vi se hvordan det går. Med en 12 års gammel pyreneer tar man egentlig en dag av gangen nå.
Jeg dro til Nevlunghavn for å besøke min gamle barndomsvenninne Liv fra Horten. Hun og "gubben" er på campingferie der. Etter en god middag, skulle Liv vise meg Nevlunghavn. Sørlandsidyll! Jeg er så fascinert av alle "perlene" som ligger langs kysten bare en liten biltur unna!
På vandring langs hvite hus og rosehager dukker det opp et par med en Berger!! Det var lille Diza som jeg faktisk har møtt tidligere hos Line/Alfa. Trivelig prat med eierene ble det selvfølgelig. Nina, som eier Diza, har startet Dyrekrematorium, og far var litt nervøs hver gang Diza var med mor på jobb! Krematoriet så veldig "koselig" ut, sjekk hjemmesiden her. 

I dag er det hjemmedag, har vært en liten tur i skogen med begge hundene, tutler ellers rundt og gjør egentlig ingenting.
I morgen skal vi ut på tur igjen. Denne gang i Nordmarka sammen med Elin og Trixie, det blir hyggelig.


Neste uke blir det agility for alle penga. Da er det "Follo-uka" på Morokulien - en uke agility-leir i regi av Follo Brukshundklubb. Jeg har ikke trent agility på en måned, helt bevisst. Satser på ny frisk der på Follo-uka. 


Deilig med ferie folkens!!!!

Ingen kommentarer: