mandag 20. juni 2011

ENDELIG!

Etter masse prøving og feiling har vi ENDELIG kommet oss gjennom et agilitystevne uten å diske!!!!!!


Jeg hadde nesten bestemt meg for å gi opp all agility med Pop da hun har vist veldig liten lyst til å gå agility i den senere tid. Dvs, det er akkurat det hun har gjort; GÅTT agility, og ikke løpt som man kanskje burde gjøre. Når hun så i tillegg GÅR sine egen baner og veier helt blottet for kontakt med omverdenen, er det ikke moro!


Så fort hun kommer vekk fra hindrene, er det full fart og fres i dyret!


Lydighetstrening går som en lek, full konsentrasjon der!


Men siden jeg hadde meldt på stevne i Sandefjord tuslet jeg meg nedover i går for å gi henne en siste sjanse på banen (iallefall på en stund). Droppet agilityløpet da jeg er så forkjølet at jeg bare ikke orket å stå opp kl. 0600 for å komme meg til Sandefjord tidsnok.
Tutlet nedover i god tid til hoppløpet som skulle være kl 1330 etter alle tidsskjema.
Var inne på stevneplassen 1245 og fant fort noen kjente som jeg begynte å snakke med. Så også med et halvt øye på folk som briefet inne i ringen. HVA, tenkte jeg, dette er jo de samme folkene jeg vanligvis pleier å briefe med. Joda, sannelig var det ikke briefing i kl. 1 liten/mellom. Pop og sakene mine ble bare plassert hos Bente og Tobias og jeg ble dytttet ut på banen. Fikk briefet i full fart 3 runder. Det var en enkel bane dommer Per Berg Kirkevold hadde laget, så  jeg hadde igrunn kontroll. 
Oppdaget Elin med Spin (Pops bror) også på banen. Artig å treffe dem igjen, Pop kjente tydeligvis igjen Spin fra de traff hverandre i fjor sommer. 
Plutselig var det straks vår tur til å gå ut på banen. Spin gikk rett før oss, full fres på den gutten.
Jeg hadde ikke blitt nervøs eller noe denne gangen, litt mer sånn "gi faen" innstilling.
De fire første hinderne, 2 hopp, slalom, hopp gikk fryktelig tregt. Pop ville ikke ta slalomen, gikk forbi i sin egen verden og var vanskelig å få på nett. Jeg måtte ta slalomen to ganger før hun kom seg gjennom, så gikk hun ut igjen på banen i sin egen verden, men rørte ingen hindre, og jeg så en mulighet til å få henne på nett igjen. Klarte det, og DA VÅKNET HUN. Resten av banen gikk som en lek, jeg fikk gjort det jeg hadde briefet, og Pop fulgte fint som hun skulle. Veldig gøy!! Så hun glimter til når hun vil!
Selv om vi somlet fryktelig i starten, var resten veldig bra, og vi hadde endelig klart et løp uten å diske - HURRA!!!  Agility-pensjonering av Pop er utsatt inntil videre :)


Vi fikk 15 hinderfeil og en drøss med tidsfeil, og havnet på en 10. plass av 14 deltagere. 
Spin vant løpet og reddet Real Scoop-familiens ære :)


Det var veldig trivelig i Sandefjord i går, fint vær og jeg traff masse gamle og nye kjente.
Traff igjen en klassevenninne fra barneskolen i Horten, hadde ikke sett henne siden 7.klasse.
Hun driver med rally-lydighet, er i elite-klassen, og det var veldig gøy å se henne og lagottoen Bella i aksjon.


Snakket med flere om Pops agilityuvilje, og vi er alle enige om at jeg skal legge om treningen. Nå skal vi fokusere på fart og moro i banen med korte kombinasjoner.
I morgen er jeg blitt invitert med til å trene med agilitygruppa i Drøbak Hundeklubb. Spennende å trene på  nytt sted. 


Så legger vi agility litt til side en stund til fordel for lydighet. Nytt stevne er på trappene i midten av juli.
Jeg skal også ha ferie innimellom dette, så jeg har ikke så mange dagene å trene på - hjelp.


Full fokus på lydighet fra tirsdag!!


Ingen kommentarer: