tirsdag 22. juni 2010

Svipptur til London

Nå er vi hjemme igjen etter noen dagers lissom-ferie i London :)
På lørdag ble hundene plassert på "pensjonat", og vi (Erik og jeg) kjørte ned til Rygge for å fly Ryanair til London. Kjekt med flyplassen bare 45 minutter unna.
Ryanair var en positiv opplevelse, til tross for stappfullt fly på lørdag, reklameinnslag over høytaleranlegget på flyturen nedover, nesten kræsjlanding og fanfarer når vi landet, gikk alt "på skinner" - kanskje ikke rett uttrykk for fly, men men.......
Turen hjem i dag gikk enda bedre, god plass på flyet, ingen reklame, ingen kræsjlanding, men høylytt fanfare ved landing - hihi, litt søtt var det :)


Lørdagskvelden ble tilbrakt på hotellet siden vi kom så seint fram.
Det ble litt fram og tilbake med innsjekking, og vi trodde vi hadde fått feil rom da det var et luksusrom og en velkomsthilsen til Mr. Steve Barwick lå klar på rommet. Men, nei da, etter å ha dobbeltsjekket med hotellsjefen sjøl, kunne han forsikre meg om at rommet var vårt (pga fullt hotell og dobbeltbookinger) og at Mr. Barwick (a regular VIP guest) ikke ville gjøre krav på rommet utpå natta eller senere under vårt opphold. Så det var bare å ta for seg av goodies som egentlig tilhørte Steve Barwick.
Det skal jo sies at denne Steve gikk som en gjennomgangsfigur under vårt Londonopphold, og etter å ha googlet litt tror jeg "vår" Steve Barwick enten er en kjent cricketspiller fra Wales eller en helseguru fra USA, anyway - thank you Steve!! Vi koste oss masse på det fine rommet ditt med masse frukt og flott sjokolade - helseguru, kanskje ikke rett Steve........


Søndagen var det lang frokost på hotellet, så bar det avgårde på tur. Vi utforsket markedene i Shoreditch (som mesteparten besto av loppemarkedting) og Old Spitafields Market -et virkelig flott sted med masse fine ting. Men med mitt manglende shopping-gen, ble det lite vi kjøpte gitt....
Felles for disse markedsplassene var at det bugnet av masse spennende små salgsboder med mat. Vi hadde akkurat spist masse frokost, så dessverre hadde vi ikke plass til noe akkurat da.


Vi har i lang tid snakket om cupcakes på jobben, cupcakes er vel amerikanernes svar på avanserte muffins skulle jeg tro. Sarah, min kanadiske kollega, har stadig vekk bakt cupcakes og jeg har blitt presentert for dette bakverket. Så etter at Sarah og jeg har trålet nettet om cupcakes i London, ble Bea's of Bloomsbury pekt ut til å være stedet for cupcakes i London, så neste post på programmet var å finne denne kafeen. Etter en tur med metroen, og litt vandring fant vi stedet, og der var det cupcakes ja!!

Jeg hadde en med sjokolade og bringebærkrem - pluss en god cappuccino - nam nam!!


Etter Bea's, gikk turen nok en gang med tuben, denne gang ned til Piccadilly Circus.


I en av gatene der var det "Elephant parade" og for en elefantsamler som meg var dette som å havne i godteposen. Jeg kunne virkelig fråtse i elefanter :))) Fant flere av dem i butikker etterpå også, men så var det dette manglende shopping-genet da.........
Så dro vi på turens kulturelle innslag; Thriller live en forestilling om og med Michael Jacksons musikk. En veldig bra forestilling med masse flott musikk og fantastiske utøvere! Skulle nesten tro det var MJ selv i ett par nummer :)


Etter forestillingen dro vi ned til elva. Været var flott, så kvelden ble tilbrakt langt Themsen. Flott å bare rusle rundt å se på folk der nede. Her er Erik foreviget på Millennium Bridge.


Middagen ble inntatt på en tyrkisk resturant rett over gata for hotellet. Veldig god, og billig mat der!!


Mandagen kom, og etter en god frokost igjen, gikk turen ned til Regent Street, og Apple Store. Vi skulle dit for å kjøpe ipad, men den var selvfølgelig utsolgt, så nå må vi vente ennå en stund til den kommer hit...... Synd, vi hadde begge gledet oss til et nytt "leketøy" :)) 
Jeg kjenner en person i London, og hadde avtalt lunsj med ham. Greit med "de innfødte", de vet om steder vi turister aldri kommer innom. Og James var intet unntak, han hadde funnet en fin thai restaurant til vår lunsj. Masse god mat der. Hyggelig å treffe James igjen også!

Shopping sto så på programmet, og hvorfor ikke prøve Harrods?
Fikk vi shoppet noe (ref manglende shopping-gen), joda, det man vanligvis shopper - hundeting. Pop fikk en ny kong, en ny frisbee og en ipod-leke, Karna som blir 11 år om en uke får et spiselig bursdagskort!!!
Nede på Piccadilly igjen skulle jeg på Lillywhites (5.etg sportsbutikk) og egentlig ha nye joggesko og løpebukse, men kom ut med drikkeflasker og sitteunderlag. Men veldig kuule drikkeflasker da!!

Middagen ble inntatt på hotellet, god mat, vin og flott utsikt!!I dag var det opp kl. 0500, vi skulle fly kl. 0830, men ville beregne god tid på flyplassen. Sist vi var i London var det bare så vidt vi rakk flyet pga laaaang kø i innsjekkingen. Men i dag var det selvfølgelig bare ett par stykker før oss. Så vi fikk for en gangs skyld god tid på flyplassen!


I ettermiddag hentet jeg ett par glade hunder, de har det bra på pensjonatet sitt. Men satt veldig pris på å komme hjem igjen. Pop måtter ned til sjøen for å ta seg et bad igjen. Og vanntemperaturen var faktisk ikke så værst, hmmm kanskje et bad i helga tro??


Men først, fy jeg gruer meg veldig, skal jeg til Fauske og begravelse på torsdag til min venninne Ellin (som jeg bl.a. besøkte i Tyrkia i høst). Hun har lenge vært kreftsyk, og måtte dessverre gi opp for kort tid siden. Ikke noe gøy dette! 
Så det minste jeg kan gjøre er å dra nordover i begravelsen. Litt hyggelig blir det å treffe familien hennes igjen, pluss Liv en felles venninne av Ellin og meg i Horten. Jeg har ikke sett Liv på mange, mange år, men vi har nå snakket mye på tlf. Så det blir vel noen Hortensturer framover i sommer.

Ellers blir det jobbing hele juli, så ferie i august! Danmark og Bergen står på programmet da.---

1 kommentar:

Anonym sa...

Så avundsjuk jag är på er! Ni verkar ju ha haft det helt fantastiskt!!