søndag 13. juni 2010

Agilitykurs med Thomas Thiesen

I helga har Pop og jeg vært på agilitykurs i regi av FBK. Thomas Thiesen var instruktør.
Vi var 8-9 stykker som deltok, og alle hadde framgang og var fornøyde. Hundene var i tillegg til pyrre; border collie, labrador, sheltie, labradoodle, schäfer, flatblanding og i dag deltok også en toller.

Lørdagen bøttet det ned. Pop er litt fin på det og vil ikke ut i regnvær, dvs. hun kan godt gå på tur, men vil ikke ut å tisse etc. Så jeg var litt spent på hvordan hun ville prestere i pøsregnet, men hun var tent som bare det. Regn ingen hindring!!  Lørdag hadde hun plutselig funnet ut at den ene tunnelen var ekkel, hun som normalt elsker tunneler. Men hun er jo en pyrre som har sine pyrregreier........ :) Da Thomas flyttet tunnelen ett par millimeter var alt ok igjen - pyrregreier!!!
Vi trente bare med hopphinder og tunneler. Det var handling som var fokuset.
Vi gikk fra nøling, og slurvete handling til full fart og bra handling om jeg må si det selv. Når Thomas sier "kjempebra" må jeg jo tro på ham!! Og jeg merket det godt også på flyten i de to siste banene, de var vanskelige, men da blir man mer skjerpet og handlingen går bedre. Veldig, veldig gøy!! 
Dessuten fikk vi alle bevis for at vi har mye bedre tid enn vi tror, det er ikke alltid nødvendig å starte ved hinder 3 eller 4, det går fint også å starte sammen med hunden også.

Pop var veldig fornøyd i går ettermiddag og tok tidlig kvelden :)

I dag var det på'n igjen. Ikke regn heldigvis. Vi startet dagen med en spurtrunde, her var det bare å peise på!! Fart og fremdrift var målet her. 
Så var det tilbake til baner og mer handling. Hundene var mer fokusert i dag virket det som.
Pop klarte seg bra, og med sikrere handling gikk det ganske fint. Vi skal trene masse på forskjellige svinger framover.


Noen bilder tatt av Carita Mariussen:
Dette ser litt knotete ut, men jeg er på vei til å ta i mot Pop over til hinderet til høyre
 

Barak og Carita - kjempegøy å se dem i dag!!Etter kurset var det bading (kun for hunder) i Årungen. Vi trener jo på verdens fineste plass, stor gresslette og sjøen nedenfor!! 

Nå er det full fokus på trening igjen, både agility og lydighet.
Vi har meldt på til agilitystevne i juli på Stavsplassen på Tretten. 
Tar det som en trening for å se hvordan Pop klarer seg i ukjent miljø. Mange kjente som skal dit, så det kan bli riktig så trivelig.

Vi skal også debutere på lydighetsstevne i sommer, men hvor er ennå ikke bestemt. Det blir enten rett over St.Hans eller i slutten av juli. Gleder meg til det!

Men først, ny dag i morgen med agilitytrening - dette blir gøy!


3 kommentarer:

lenelabanoglux sa...

såg kjekt ut det der :) vi skal gå kurs i sommer gleder jeg meg til :) trenger av å til noen som ser på oss selv ;) ha en fin uke ellen:)

Anonym sa...

Vad kul!! :D

Vi ska snart till Fanny och Thomas och vara där i fyra dagar i rad! :)

Line sa...

Så flott! Gleder meg til å se Pop i aksjon på banen!