tirsdag 11. august 2009

Nord blir øst, eller kunsten å ombestemme seg i en rundkjøring!!

Det har vært stille på bloggfronten nå. Har liksom ikke skjedd det helt store. Ganske normale dager med jobb på dagtid og hundeliv på kvelden. Turer rundt om på Nesodden i all slags vær og litt bading på kveldene.

Men på søndag skulle jeg gå i Nordmarka. Utgangspunkt var Tryvannstua, målet noe usikkert.
Nå skal det sies at jeg er ingen morgenfugl; snarere tvert i mot. Når jeg sitter oppe til 3-4-5-tida på morgenen innen jeg kommer meg til sengs, blir det ikke så tidlig vi kommer oss avgårde på tur. Intet avvik denne søndagen - vi dro hjemmefra rundt kl.1430. Men vi var sletts ikke alene inn på veien mot Oslo. Slutt på feiren for mange gitt. Hmmm, her var det bråstopp overalt ved Vinterbro. Så jeg la vieen mot sentrum i stedet, kunne godt kjøre gjennom byen for å komme opp til Tryvann. Men ved Fiskvollbukta (hvor køen vanligvis starter om morgenen) var det bom stopp igjen. Så snarveier ble brukt i massevis. I en rundkjøring ved Klemetsrud ble jeg med ett overbevist om at Sandbakken var stedet for tur denne dagen. Så da ble det en 360 graders tur i rundkjøringen, og ut samme vei som vi kom. Men denne gang med nytt mål - Sandbakken i Østmarka!! Dvs. Sandbakken var bare et delmål, der skulle vi parkere, målet for turen var nå Rundvann nedenfor Østmarkkapellet.

Østmarka viste seg å være veldig våt. Jeg var kledd og skodd for store veier i Nordmarka, ikke små stier i Østmarka, men pytt. Er man på tur så er man på tur. Jeg er vant til å komme både våt og møkkete fra tur. Vi fant en masse småstier som jeg kunne ha Pop løs på. Det er snart slutt på båndtvang, og vi øver fælt til dette!!!! Pop går mer og mer løs i skogen nå. Vi møtte endel folk, men ingen sa noe. De var vel bare glad til at jeg ikke hadde Karna løs tenker jeg!

Etter ca en times gange kom vi hit:Veldig greit med merkede stier, jeg hadde aldri gått fra Sandbakken til Rundvann før.
På veien mot Rundvann møtte vi lille Tinka, en 7 måneders border collie blanding (?). Hun fant tonen med Pop med en gang, og de freste rundt i skogen så søla skvatt :))

Rundvann fant vi så etter ytterligere en time. Bildene er tatt med mobilen, så ikke den beste kvalitet.
Ved odden til høyre hadde Pop sitt andre bad som valp i fjor.Og bade har hun fortsatt med til gangs......
Her ganske våt mellom to svømmeturer.

Etterhvert dukket fam. Andersen opp, så Pop ble tatt i bånd. Hun hopper nemlig uti til ender når hun ser dem i vannet.Turen tilbake til Sandbakken ble noe kortere, vi fulgte en skiløype denne gangen.
Her er vi ved Askevannet. Ingen bading her - bare litt drikke for tørste hunder.

Hundene var fornøyde, men etter en snau times kjøring hjem var de ikke lengre slitne. Til og med gamle Karna (vel 10 år nå) holdt koken og var sprek som en loppe på kvelden.


Nå tar vi fri ett par dager, og tar turen over til Bergen, gleder meg veldig til å kjøre til Bergen. Har faktisk aldri kjørt bil dit før. Første etappe går til Unni og Willy i Bagn, deretter rake veien til Lone Camping utenfor Bergen. I Bergen blir det familiebesøk både for meg og Pop. Håper på ett par hundeturer med Line & co, kanskje vi får med oss litt trening også.


--

1 kommentar:

Vala sa...

Det var kjempe kjekt å møte dere igjen! Og som jeg sa til Erik, det er bare å sende bilder på mailen min. Hvis ikke, så kan jeg fint stjele dem fra bloggen din senere ;)

Vel hjem igjen!