mandag 6. juli 2009

Agilitykurs med Petter Nordlien

Den siste helgen i juni var det endelig tid for agilitykurs med Petter Nordlien. Kurset var i regi av Hund i Sentrum og vi fikk låne treningsstedet og banen til Irene Heggen og Urskauen Agility. Fredagskvelden var satt av til teori, Petter forklarte meget bra, og vi var alle spente på å få bryne oss på banen til "Urskauen" resten av helga. Stedet skulle være langt uti "hutiheita", så det var bare å komme seg opp tidlig, kl 0630 for å være sikker på å rekke fram i tide. Det viste seg å ikke være SÅ langt unna, bare en snau halvtime fra Lillestrøm, jeg brukte ca 1 time og 20 minutter dit, og kom fram i meget god tid. Selv med litt sight-seeing (ufrivillig) på veien oppover. Men det viste seg å være lurt å være tidlig ute; det gjaldt å sikre seg den beste parkeringsplassen. Med sol fra skyfri himmel, og temp opp mot 30 grader, var skygge i bilen et must. Og vi som var tidlig ute fikk skygge i bilen hele dagen - godt for Pop å ha et "kjølig" sted å slappe av på.

Petter "tegnet og fortalte" også litt på lørdagen, og geleidet oss gjennom alle hindrene med god forklaring. Han sitter inne med mengder av kunnskap om agility og hund. Det er dessuten veldig hyggelig at en så voksen mann fokuserer på treningsmetoder basert på positiv forsterkning. Her var "nei" et fy-ord og forbudt å bruke på banen. Alt skulle være positivt for hunden. Petter er også veldig motiverende for oss; han fokuserte kun på det vi gjorde bra og roste oss masse!! Bra, fantastisk, veldig fint - gjallet utover plassen; han kunne høres godt ja!! Det vi ikke gjorde bra ble ikke nevnt spesielt, men vi fikk en del konstruktiv kritikk- hehe. Selvfølgelig for at vi skulle lære hunden å gjøre rett fra første stund.
I følge Petter var vi en bra gjeng. De fleste av oss hadde vært innom agility på en eller annen måte tidligere. Foruten Pop var det to Border Colllier, en Lancashire Heeler, en Groenendael, en Springer Spaniel, en Staffordshire Bull terrier, og en lynrask Jack Russel Terrier. Vi kom oss gjennom alle hindre allerede lørdag, og kunne begynne å sette sammen små kombinasjoner. Vi hadde en fin dag, Pop var sliten og varmen tæret på den lille sorte hunden. Tunnelen var kjekk å legge seg ned i - kjølig!!
Etter kurset var det full fart ned til Aker Brygge, avlevere Pop til Erik, så ut på jobben, slenge litt vann på kroppen, sminke seg, skifte og kjøre avgårde til hemmelig bursdag for Marit, en "gammel" klassevenninne fra Ingeniørhøgskolen.Jeg ankom selvfølgelig akkurat samtidig med Marit, men klarte å snike meg inn i virvaret som oppsto når hun så ca 40 gjester samlet i stua til sin søster. Moro med surprise-party!! Men jeg var relativt tidlig hjemme!

Søndag var det på'n igjen. Opp- og nedrigging av hinder ble vi også drillet i, noe som hører med når man trener agility. Nå fikk vi prøvd oss på 4 hindre satt sammen. Hmmmm, det ble mye rar føring av hund, lett knekk i knærne var stilen min stort sett :)) Enkelt å ha hunden på venstre side, noe verre ble det på høyre side, men vi kom oss igjennom. Jeg synes Pop jobba bra i varmen, når hun var fokusert var det full rulle. Bommen var hennes glansnummer når det gjaldt de enkelte hindrene, full fokus, og fin markering av feltet - dyktig hund!!! Dette husket hun tydeligvis fra forrige kurs! Fokuset glapp innimellom da det etterhvert ble en del godbiter på bakken - hehe. Jeg tror kursplassen ble støvsugd for alt som kunne minne om godbiter denne helga, mange neser i bakken innimellom.

Dette var et flott kurs, og vi er fortsatt overbevist om at vi skal fortsette med agility. Neste punkt er nytt kurs i høst med Follo, også trener vi sammen med dem fra høsten av. Så får vi se hva dette fører til.............

Alle bilder er tatt av Linn Guldvik, fra Hund i Sentrum


Kursplassen.
Alle (?) måtte hjelpe til å sette opp / pakke sammen hindrene.
3 kommentarer:

Line sa...

Flotte bilder fra et vellykket kurs, ser det ut til;)Pop ser iallfall lykkelig ut!

Hundeliv sa...

Pop er vel nesten alltid lykkelig :) Hun er en veldig glad liten hund.

Alfa sa...

Så fint dere har koste dere!!!
Synd jeg ikke visste det var DER dere kursa da! :( Jeg og Alfa kunne jo bare jogga opp og sett på dere, bare 3/4km unna oss! :)