søndag 25. januar 2009

Hundeplaner 2009

Karna.
Karna er pensjonist, og yter pensjonistens otium - ekstra fordeler som godbiter og sove i senga etc. Hun blir 10 år til sommeren, men holder seg godt. Hun har senest i dag vært med på en lang tur i skogen og trasket i dyp snø i vel 2 timer. Hun er selvfølgelig ikke den turbohunden hun var som ung, men holder stort sett bra tempo likevel. Hun blir også trent litt innimellom bare for moro skyld, og det er gøy å se "gamla" glimte til med gamle og nye kunstner. Dette liker hun veldig godt. Jeg har ingen konkrete planer med henne i år, men kanskje hun blir meldt på i veteranklassen på Py-treffet i pinsen. Ellers skal hun bare være pensjonist, og kose seg sammen med oss. Gjerne som tilskuer til Pops aktiviteter.

Pop.
Popsen er en snøhund av dimensjoner. Hun er et eventyr å se på i snøen, hvis vi ser henne da :). Hun er like mye under snøen som oppå. Dessuten spretter hun som et fole over de høyeste snøfonnene, voldsom spenst i dyret. Pelsen blir full av snøklumper, og normal prosedyre er å ta henne inn til tørk på badet for så å gre ut de våte snøklumpene. Hun stiller seg faktisk opp ved badedøra når hun kommer inn - flink hund hva??

Pop har vært på to utstillinger i år. 10. og 11. januar i Letohallen.
Resultatet var ikke så oppløftende. Ingen plassering hverken på Pop eller Balder noen av dagene.

Lørdag - dommer Göran Bodegård, som faktisk kun så på tenna til både Pop og Balder, ellers tok han ikke i hundene engang, hmmmmm. Resultat: 2 kval

Kritikk:
Fem. tiltalende helhet, bra uttrykk, fine ører, nogot for svak underkjeve, bra hals, utm. rygglengde, utm. konstr. fram/bak , typiske bevegelser, noe for høyt båret svans, pels av bra kvalitet, tendens til overbitt.

MEN, han likte Pop ganske mye, han sa det var en lovende hund, men pga bittet kunne han ikke gi annet enn 2.pris, han håpet inderlig at underkjeven ville utvikle seg mer.

Etter utstillingen lørdag dro vi, Siv og Balder og Gro&Pelle med Folie og Quidam på tur hvor hundene fikk løpe løse og kose seg. Gro&Pelle kom til Leto for å være heiagjeng – koselig. Etterpå ble jeg og hundene med dem hjem til Roa og overnattet der. Vi hadde en fin måneskinnstur i skogen seint lørdag kveld.

Søndag, dommer Rita Reyniers, som undersøkte hundene veldig nøye, kikket og kjente masse på hodet og på kroppen. Resultat: 1kval, 1konk, HP

Kritikk:
9 months, very good in size, g. prop. in body, sharp sizzor bite, week underjaw, needs more time to devel. in body, for much to narrow in front, moves well but have to stabilise.

Neste helg er det igjen en dobbeltutstilling, denne gang på Exporama på Hellerudsletta. Kun 3 Bergers påmeldt, Balder, Quidam og Pop. Denne utstillingen blir Pops siste på lang tid. Planen er kun å stille henne på
den svenske Bergerspesialen i mai og den norske spesialen på Tynset i pinsen

Det er lydighet og agility som blir fokus framover i år.

På mandag fortsetter vi lydighetstrening hos Fanny og Thomas. Da blir det 9 ukers kurs i "Tävlingslydnad". I tillegg vil vi trene på tirsdager med Follo Brukshundklubb (bare været blir noe bedre!!).

Årets store begivenhet for oss blir agilitykurs i Bergen i mars. Selveste Silvia Trkman kommer dit og holder kurs, og dette kan vi ikke gå glipp av. Gleder vi oss - ja, gjett....... Planen er at vi drar til Bergen sammen med Kim og Bambi. Som helt nybegynner er det en fantastisk anledning å bli kurset av Silvia. Dette blir gøy.

Vi skal også på sporkurs til våren, men jeg har ennå ikke bestemt meg hvilken hundeskole/klubb vi skal ta dette kurset hos. Tar gjerne i mot forslag. Videre planer har vi egentlig ikke. Vi må finne noen å trene agility sammen med på vårparten. Regner med det går bra.

Nå skal vi ut og måke mer snø før vi tar natta.......................................................

1 kommentar:

Anonym sa...

Så kjekt at dere kommer, vi sees på kurs :-)