fredag 29. august 2008

Hundepensjonat / To Gård

Karna og Pop ble hentet på hundepensjonatet i dag morges. De hadde vært på "ferie" der siden onsdag kveld.
Det var med noe tungt hjerte jeg valgte å "sette fra meg" Pop på hundepensjonat. Dvs når først avgjørelsen var tatt, hadde jeg klart å overbevise meg om at denne avgjørelsen var helt korrekt; Pop er jo tøffere enn toget, og en robust liten skapning som sikkert klarer ett par netter vekke fra senga til mor. Karna har vært på dette pensjonatet i alle år og trives godt der, så det skulle ikke vært noen fare med Pop heller.
Men dere vet - det er ikke noe gøy å forlate "babyen" sin til fremmende.
Men, hvem var det som ga blaffen i mor onsdag kveld ?? Jo, lille Poppelopp. Da vi gikk, ble Karna stående nede ved grinda og se langt etter oss, mens Poppen løp glad og fornøyd (og ikke minst nyskjerrig) bort til en av hundegårdene hvor noen terriere sto og bjeffet !
Jeg hadde noen tanker om at hun skulle prøve å gnage seg ut av buret, hyle hele natta etc, men det var en fornøyd liten valp jeg hentet i dag morges. Tøffe, lille Poppen :-)
Hun hadde visst vært litt betuttet torsdag morgen. Men da fikk hun hadde være "kennelinspektør" inne sammen med personalet, og etter en stund bestemte hun seg for at dette var greit, og ville ut til Karna og de andre hundene. Det var dessuten ett par engelsk setter valper der hun kunne leke med. Så etter det hadde hun det helt bra.
Jeg tror hundene har det veldig bra på dette pensjonatet. Hundene har store gårder og boltre seg i, dessuten et svært inngjerdet skogsområde som de kan gå/løpe/leke fritt på. Hundepensjonatet er ikke så stort, og det er ikke plass til så mange hunder der, noe som fører til at personalet har bedre tid til å ta seg av hver enkelt hund. Karna er dessuten selvutnevnt kosebamse for kenneleierens barnebarn !!
Så det er godt å vite at Pop kan trives der også. Fint med et sted hvor hundene kan være når man må reise bort. Jeg har fått et jobbtilbud som vil føre til noe reising. Ikke så langt avgårde og mest innenlands - Bergen særlig, men likevel hundene må da av og til på hundepensjonat.

Karna og jeg har en rutine med påfølgende skogstur etter henting på hundepensjonatet, og idag intet unntak. Ikke så langt unna oss, inne i Nesoddmarka ligger idylliske To Gård. Ingen drift på denne gården nå, men kommunen har "Uteskole" her, dessuten er det et yndet sted for turgåere hele året. På søndager i høst/vinter/vårsesongen er der kafe på gården med egen hundevafler. Da sitter hundene pent på rad og rekke utenfor døra og venter på vafler :-)

Hit går vi også ofte forbi på tur, og om sommeren er det koselig med både sauer og hester gående på engene rundt gården.
Av enn eller annen grunn har jeg ALDRI med kamera når jeg er her - kjempedumt - for det har vært mange potensielle blinkskudd med Karna og sauene. F.eks når sauene kommer løpende bort til gjerde, eller når Karna og sauene står logrende og snuser på hverandre på hver sin side av gjerdet, eller når de gresser side om side etc etc.
I dag kom flokken lystig bort til Karna og hilste på, Pop holdt seg noe på avstand og syntes de var litt store. Men en av sauene var ekstra kjælen, og skulle ha klapp hele tiden, og denne var ok å hilse på for Pop også. Sauer er ålreite dyr, syntes hun etterhvert.

Nå har jeg kjøpt ny mobiltelefon, så den skal jeg ha med neste gang vi går innom To Gård og prøve å få tatt noen bilder. Denne telefonen har jeg kjøpt ene og alene fordi jeg likte fargen - haha. Ja, også fordi min gamle er blitt veldig ustabil da !

Dette var masse ord om nesten ingenting........

Ha en fin helg folkens !!

1 kommentar:

Anonym sa...

Masse lykke til på valpeshow i helgen!:)

Line