mandag 11. august 2008

Nytt valpekurs

I helga har Pop og jeg vært på et nytt valpekurs i regi av Familiehunden.no.
Denne gangen var klikkertrening konseptet, og Pop tok dette raskt. Vi har jo introdusert klikker for henne for en stund siden, og hun er fullstendig klar over at når hun hører "klikket" har hun gjort noe som lønner seg. Ikke alltid har hun skjønt hva, men det er gøy å se hvor fort hun tar det. Artig hund å trene med :-)
Det er alltid gøy å gå på kurs. Selv om man har holdt på med hund en del år, og gått på diverse kurs, er det alltid noe nytt å lære. Denne gangen var ikke noe unntak, vi fikk en del a-ha opplevelser, og lærte nye måter å takle problemer på (dvs takle uønsket adferd før det blir et problem).
Vi var bare 6 hunder på kurset - i tillegg til Pop var det en soft coated wheaten terrier, en kongepuddel, to border collie-blandinger og en gordon-setter blanding. Alle hunder fikk god tid til å trene og vi fikk også mye teori.
Pop ble litt syk i magen lørdag pga for mye leverpostei på tube. På søndag ville hun sletts ikke ha leverpostei som godbit, enda det har vært det beste hun har fått. Heller ikke Frolic var tingen søndag. Men hun kom seg, og på søndags ettermiddag var hun som før igjen.

Vi har trent litt innkalling, target og "ikke hoppe på folk" med Pop i dag, og hun er veldig ivrig.

Nå gleder jeg meg veldig til nytt valpekurs den 25. hos Fanny Gott.

Ingen kommentarer: