søndag 7. august 2011

Follouka

Søndag for to uker siden pakket jeg bilen, utrolig mye som skulle med for en ukes hundetrening, tok med Pop og Karna og dro avgårde til Monte Bello Camping og årets "Follo-uka". Dette er en ukes trening i regi av Follo Brukshundklubb. Vanligvis med agility, lydighet og bruks, men i år var det kun agility på programmet.
Vi var 16 hunder som deltok, og våre dyktige instruktører var Per Berg Kirkevold og Roger Abrahamsen.
På Monte Bello (ved svenskegrensen) var jeg uten internet, radio og tv, og forskånet for alle grusomhetene som hadde skjedd i Oslo og på Utøya bare ett par dager i forveien. Rigtignok var det bevæpnet politi på genseovergangen, så vi ble påminnet på at situasjonen var unormal. Dessuten hadde vi ett minutts stillhet mandag kl. 12.
På søndag kveld innlosjerte vi oss på diverse hytter, leiligheter, bobiler og noen hadde med egen campingvogn. Deretter var det samling med informasjon hvordan uka vår skulle være.
Mandag satte vi i gang. Vi bygget to baner og hadde Per som instruktør på en bane hvor handling var i fokus, og Roger på en bane med felt og slalom.
Roger

Per
Jeg var veldig spent på hvordan Pop ville oppføre seg på en agilitybane igjen. Hun hadde ikke trent på en måned grunnet slalåmvegring og lite lyst på agility generelt. Dessuten hadde hun løpetid, og fokus var kanskje ikke helt på topp når det gjaldt jobbing.  Hun hadde også vært ganske håpløs på trening og stevner, og jeg var inne på tanken om å kutte ut agility nettopp fordi det så ut som Pop ikke syntes det var noe gøy.
Men jammen tok jeg feil! Lille Pop var "på nett" hele tiden. Nå er dette en stund siden, og jeg har selvfølgelig glemt alle detaljer her. Men Pop var ivrig, konsentrert, lett å føre og det virket absolutt som hun syntes agility var gøy igjen.
Ser jo ut som hun liker dette?
Per og Roger er dyktige instruktører som er kjempeflinke til å motivere oss og se de ulike deltagernes behov.
Dagene gikk med trening på dagtid, lunsj og trening på ettermiddagen. Felles grilling med tilhørende loddsalg på kvelden. Jeg vant ingen ting de første dagene, men tok en voldsom revansj på fredagen da jeg vant i bøtter og spann. Jeg sanket vel inn totalt 10 premier eller noe sånt.
Været var kjempebra det meste av tiden, litt grått den første dagen, men så kom sola og vi hadde ca 25 grader eller mer og full sol hver dag. Deilig, uansett om man ble svett og varm. Det gikk med noen liter vann både til oss og hundene underveis. Pop holdt ut i varmen og klarte seg bra hele tiden, hun var ikke særlig sliten.
Onsdagen hadde vi treningsfri, så vi dro hjem tirsdag kveld, mest for at gamle Karna skulle få slappe litt av. Det var veldig kjekt å se hvor glade de begge var for å komme hjemom seint tirsdag kveld, godt å sove i egen seng var det også. Onsdag kveld dro vi tilbake til campingen igjen for å være klar til innsats neste dag.
Pop sviktet ikke, ivrig til å trene selv i varmen. Jeg ble også bedre til å gå mer oppreist i banen. Jeg tror de ordene Per brukte mest på kurset var "Ikke bøy deg", de fleste var veldig flinke til å bøye seg - rævahandling kalte vi det! Pops slalåmvegring så jeg ikke noe til. Første slalåmøkt gikk noe tregt, men hun søkte med full iver inn i slalåmen. Etterhvert fikk vi også opp litt fart, men vi holdt fokus på innganger. Men kyndig hjelp av Roger, vi trente litt ekstra på en liten 4 pinners slalåm som var satt opp, fikk vi flotte innganger fra alle kanter og god fart ble det også. Farten økte også ganske bra på den vanlige slalåmen etterhvert.
Full fart ut av slalåmen!
Lørdag bygget vi en bane og skulle ha konkurranse. Dvs. ingen skulle bli trukket for evt. disk, det var tiden som skulle telle. Dessuten ble det satt opp et alternativ til de som ikke ville ta slalåmen, sånne som oss f.eks.
Merkelig med ordet "konkurranse", da dukker plutselig sommerfuglene opp i magen og det blir "skummelt".
Dessuten hadde Pop hatt en traumatisk natt pga en FLUE! Det var en flue i hytta og det er jo livsfarlig. Pop prøvde alt for å unngå flua, inn i buret, ut av buret, under senga, bak kjøleskapet (for trangt), ut av vindu (for høyt oppe på veggen), ut av døra (låst), så da ble det hvileløs vandring fram og tilbake. Litt soving ble det faktisk under senga mellom kl. 01 og 05. Men da måtte jeg legge henne i bilen for at jeg i det hele tatt skulle få sove. Jeg var sikker på at dette ville påvirke hennes innsats på konkurransen. Men, nei da, Pop sviktet ikke. Det var full fres. Disk ble det pga feil inngang i tunnel nr. to (tror det bare var en som klarte rett inngang). Men ellers var det ganske bra. Løpet ble behørig filmet og kan ses her:



Etter konkurransen gikk vi samme banen igjen, men denne gang som trening og med hjelp og tips fra Per. Da klarte alle rett inngang! Etter lunsj hadde vi siste bane, en ganske vanskelig hoppbane som inneholdt det meste av handlingen vi hadde trent på gjennom uka. Da var jeg ganske lei, demotivert, varm og svett, men den lille Popsen var sletts ikke lei. Hun var klar til innsats igjen! Vanskelig bane, men vi kom oss bra gjennom! 
Tror jeg skjerper meg mer i vanskelige baner. Gøy var det likevel gitt. Dessverre ingen film her.
Etter lunsj var det "skogsagility". Nå var vi delt opp i to lag og skulle ha stafett i skogen. Veldig gøy. Første post var å sitte stille på en stubbe i 5 sekunder. "Piece of cake" for Pop; vi har jo trene "stubbe" siden hun var valp, så hun ble selvfølgelig utpekt til denne øvelsen. Så fortsatte det med slalåm i vinkel, apportering av ball i vannbøtte, dartkasting med sittende hund etc. Vårt lag vant en knusende seier!!!!!  Tiden hundene brukte på ag-konkurransen tidligere på dagen spilte også inn her, tror vi var raske der også!
Lørdagskvelden var det pizza og etterpå utdeling av diplomer og kåring av årets "Follouke deltager". Vel fortjent gikk den til Carita og Barack. De hadde en utrolig framgang denne uka og det var veldig gøy å se utviklingen på både hund og eier!!
Flinkeste gutten i klassen
Seint lørdag kveld dro vi hjem, strålende fornøyd og forhåpentligvis litt bedre i agility. Iallefall motivert til tusen og trua på Pop som agilityhund er absolutt tilbake!!

Flere bilder av Pop kan ses her

Neste år blir Follouka i Sverige på Ingestrand camping ved Arvika. Vi har fått låne treningsområdet til Arvika Brukshundklubb. Dette blir veldig bra, og vi er påmeldt allerede.

Hurra for Follouka!!!

Var forresten på ag-trening på onsdag, og Pop var full av iver til å gå. Selv slalåmen gikk i en rasende fart!

--

1 kommentar:

Anonym sa...

Så moro!!! Knallbra!

Line