lørdag 25. september 2010

Nytt lydighetsstevne

I dag har vi deltatt på nytt lydighetsstevne i regi av "Norsk Schäferhundklubb" på Slitu utenfor Askim.
Været viste seg fra en veldig dårlig side; regn, kaldt (hørte noe om ca 5 grader) og nordavind fra alle kanter.
Siden vi ikke har trent på vått underlag før, var jeg ute i går kveld for å teste Pop i "dekk fra holdt" på vått gress. Denne frøkna er nemlig litt fin på det, og det å ligge i våt grus/sand GÅR IKKE AN, men gresset holdt.
Jeg hadde ingen forventninger til dette stevnet, har jo ikke trent siden forrige lp-stevne i juli, og meldte meg på i  litt sånn "ja ok da, så kan jeg vel gjøre det" stemning. Men kjente sommerfuglene kom på vei bortover til stevnet.
Det er bare fellesdekken jeg er nervøs for, alt det andre "ække så farlig". 


Dommeren i kl.1 var Arild Eriksen, og det var 22 påmeldte i denne klassen.
Vi var første ekvipasje ut, fellesøvelsene gikk bra. Noe krøll ved neddekken på fellesdekken, men hun lå som en påle (det heter vel ikke det,men....) under hele øvelsen.
Lineføring og fri-ved-foten gikk mye bedre enn forventet, fokuset på meg var der i større grad enn tidligere. Ikke så mye spennende å snuse på på bakken; kanskje fordi vi var første mann ut??
Dekk fra holdt, 8 poeng!! Dagens seier!!!!  Denne øvelsen er alltid en bankersøvelse på trening, men vi har alltid nullet på stevner pga dobbelskommando på neddekken. Men så satt den, litt mer terping så har vi kanskje 10'ern der!!! 
Innkalling 6 poeng, pga schäferslagsmål utenfor ringen kom ikke Pop med en gang jeg kalte henne inn. Men når hun så først kom, gikk det som ei kule, og hoppet inn på plass :)
Stå under marsj, det kom nullen. Pga bråket utenfor ringen hadde Pop mistet fokus, og sprang fra meg når vi hadde begynt og gå, hun kom fort tilbake og jeg fikk gjort øvelsen ferdig. Da var fokus tilbake og hun gjennomførte fint da, sto som en påle, men til ingen nytte.
Hopp over hinder 7 poeng, igjen ukonsentrert i starten, gjennomfører hoppet fint.
Totalt fikk vi 123 poeng, samme som i sommer, og kom på en 14. plass.


Generelt dabber konsentrasjonen til Pop av utover i øvelsene, og når hun i tillegg lar seg påvirke av det som skjer utenfor ringen kan det ikke bli max. Men vi har jo ikke trent siden i juli heller, så det er ikke å forvente noe bedre.


Men jeg er tross alt fornøyd med dagens prestasjon.
Pop lå på fellesdekken, fvf var bedre enn tidligere, og dekk-fra-holdt var bra. 


Nå er jeg ferdig med høstens maratoninnsats på jobben, reisingen er stort sett ferdig, og jeg kan begynne å tenke på hundetrening igjen!!
Strategien for agility er lagt; ingen flere stevner i høst, tilbake på en del grunntrening og masse hoppteknikk.


Lydighetstrening; kjenner jeg jo at konkurransemennesket i meg våkner. I det minste vil jeg forbedre min egen poengsum. Trenger bare å konkurrere mot meg selv! 
Hadde vært veldig gøy med en 1.premie!! Det må vi vel klare med målrettet trening. Det var jo det som egentlig var målet mitt for lp i 2010. Har ikke noen store ambisjoner i lydighet og stevner er jo bare gøy.


Eller hva tror du Ellen?? Kommer vel til å bruke deg masse i trening framover.


Ellen og Chanti gikk til en fin 1.premie i eliten i dag - grattis!!! 
One more så er Chanti norsk og svensk lp-champion!! Denne dama, Chanti, har absolutt vist at Bergere har både "beauty og brain".


Nå er det snart tid for høstens krabbelag hos en nabo. Det blir deilig med god mat, drikke og hyggelige mennesker. 


God helg!!

4 kommentarer:

Alfa sa...

Så flinke dere er!
Konk.trening er jo bare bra, uansett :) Flinke popselopsen :D

Kim sa...

Grattis till en god tävlingsdag! 1:a priset kommer nästa gång!!

Ellen sa...

Takk for en hyggelig om enn kald dag på Slitu. Og tusen takk for hjelpen som "balljente". Du er herved fast ansatt. :-)Ta med deg de forbedringen som er. Ta det som en seier. Du vet jeg fokuserer på detaljer. Er jo mest fornøyd med tempo til ståmarkører og lite fremdrift på avstand siden det er det jeg har jobbet med i det siste. :-) Og trening hjelper. Stå på så blir dette bra. Og vi skal trene og få den 1 premien før jul. :-) Har jo god reklame i Anne som gikk til 189,5 poeng på en dårlig dag. :-)))) Det er bare å bruke meg vet du. :-)

Anonym sa...

Haha, den här peruken är i alla fall snyggare än vad Kåre's kommer vara! Vänta bara och se! ;)