mandag 25. mai 2009

Agilitykurs, nå også med film

Nå er vi ferdig med helgens agilitykurs; Pop er sliten og jeg er strålende fornøyd. Dessuten støl - jammen har jeg fått kjørt meg i helga. Det er fart i den lille grå hunden!!! Dette var gøy. Trening både for hund og eier!!

Selv om det ikke ble Petter Nordlien og vårt planlagte kurs; var dette et fint introduksjonskurs. Bare fire hunder (dalmisen ble halt og uteble resten av kurset) og god tid til å få jobbe med hindrene og bra tid med instruktørene. Pop fikk prøvd seg gjennom alle hindre. Det hun likte best var faktisk vippa!! Hun tok den med en gang, at den smalt i bakken var vel ikke noe å bry seg om! Hun hadde en litt festlig "opptreden" i går - hun løp opp på vippa fram til vippepunktet, balanserte der til vippa slo i bakken, sto helt stille og tok helomvending for så å la vippa smelle i bakken på andre siden igjen, så ny helomvending, vippa smalt i bakken for 3.gang og Pop gikk stolt av!! Hun så ut som hun likte å balansere og få vippa til å smelle i bakken. Nå skal det jo sies at Pop elsker å balansere; det har hun gjort siden hun var liten. Så det å balansere på en bom eller ei vippe var jo ikke noe nytt i Pop sine øyne. Jeg er faktisk veldig glad for at jeg ventet så lenge med å kurse henne i agility. Nå virker hun moden og klar for det meste. Hun er (i følge instruktørene, jeg kan da ikke skryte såååååå mye av min hund) en trygg, selvsikker, supersosial hund med meget god kroppsbeherskelse og koordinasjon.

Det ble tatt masse bilder og film i helga, bildene blir lagt ut så fort jeg får dem. Men her kommer en liten film på Pops siste innsats i går. Hun var da kjempesliten og ikke særlig lysten på å jobbe noe mer. Pølsa hadde vridd seg, og hun kom ikke gjennom, noe som førte til at hun vegret seg for denne. Dessuten hadde vippa kommet i feil posisjon. Men, men....... Vi er iallefall igang, og det er det viktigste.

Dessuten, det beste av alt, nytt kurs med Petter Nordlien er satt opp siste helg i juni, denne gangen er det fullt, og vi er blant de heldige som HAR PLASS - JIPPI!!!!!

Sånn blir det altså etter en lang helg med introduksjonskurs i ag:Klokka er 2030, solen skinner fortsatt og det er 16 grader - perfekt forhold for en kveldstur!!

------8 kommentarer:

Ann Christin sa...

Så flinke dere er da!!!! Det var gøy å se, lykke til videre!
Hilsen Ann Christin og Olivier

Line sa...

Hvem i alle dager var instruktører?

Vala sa...

Så artig at Popsen og du likte dette! Men du, vippa-introduserte du den uten kobbel eller med? Jeg må ærlig talt si at jeg ikke har jobbet noe særlig m vippen selv her så der må jeg ta med i nakken ja...

Hundeliv sa...

Vala: Vippa ble introdusert med kobbel, men Pop tok den så greit, så vi kuttet ut det etter ett par-tre gjenomganger.

Vala sa...

Men så artig at det gikk så greit! Jeg gleder meg til å sjekke Flipsen på den, men vil sørge for at noen leder vippa ned de første gangene. Just to be safe ;)

Kim sa...

Så härlig film! :D Pop kommer bli proffs!

Grattis till certet idag med!!!

Vala sa...

Stilig med film (og voldsomt med fuglekvitter :))! Vedr. pølsen, jeg ville råde deg til å ha noen til å holde pølsen litt "åpen" i utgangen, ved neste trening. Så heller gradvis venner Popsen til at hun selv må "åpne" den (ved at den slippes mer og mer ned). Samme prinsipp som når du gjorde det nå, med ved at andre holder er det større sjanse for hunden å lykkes med å gå igjennom, uten å synes det er ekkelt.

Hundeliv sa...

Vala, vi hadde nettopp gjort dette tidligere på dagen; tatt pølsa gradvis. Når vi ble filmet, hadde Pop allerede hatt flere raske, vellykkede gjennomganger. Men denne gangen hadde nok pølsa vridd seg etter løpet før oss. Dessverre var det ingen instruktører som sjekket dette, og Pop stanget bokstavelig hodet i pølsa med tilhørende vegring, dumt..... Men om tre uker skal vi endelig på kurs med Petter Nordlien, og DA blir det sikkert vellykket :)