lørdag 20. desember 2008

O førjulslykke........................

I dag har vi hatt en flott dag så langt.......
Var oppe tidlig og hadde en lang god frokost.
Jeg er så heldig å ha butikken Solfang i nabolaget, og i flere år har jeg gjort mange av julegavekjøpene der. I år intet unntak; jeg var innom der tidlig i formiddag og handlet en del, og fikk med en amaryllis på kjøpet. Gleder meg til den ”springer ut”. Solfang har hatt julemarked en stund nå, jeg har vært innom tidligere, men endte da opp å kjøpe bare til meg selv. Hvorfor skal man alltid kjøpe fine ting til andre...... :)
Etter Solfang bar det avgårde til dyrebutikken og innkjøp av nytt halsbånd til Karna og godbiter til begge hundene. Så bar det videre til skogen. Heldigvis er all snøen borte og vi kan gå ”fritt” omkring. Vi tok en annen sti enn de vi vanligvis bruker, og kom opp på Grimsåsen og kunne bare lange ut. Noe vi gjorde i fullt monn. Jeg fant en ny ukjent sti, og det er kjempestas hver gang dette skjer. Det er helt fantastisk på Grimsåsen oppe. Bortsett fra fjellet, som er mitt absolutte yndlingsterreng, er det slik mose og lyngskog med noen små bare fjellrabber som er best å gå i synes jeg. Når man i tillegg har ”öpna landskap” og kan se utover fjorden er det helt topp. Hundene liker også dette terrenget. For Pop er det masse stubber å hoppe opp på, grener å balansere på eller hoppe over,lyng å gå berserk i og masse spennende lukter. Karna har løpetid nå, og må gå i bånd, men hun koser seg likevel. Vi gikk og gikk og etterhvert kom vi ned i ”lavlandet” igjen og jeg kom på at jeg faktisk hadde med mobil. Her kommer noen bilder av hundene ved ”enerbærbusken” – det kryr av einer her i skogen faktisk. Pop ville som vanlig ikke stå rolig, så hun måtte bindes fast i Karna :)


I ”lavlandet” var det veldig sølete, så vi var ganske våte og skitne ved hjemkomst. En slik tur en kjempedeilig, perfekt start på dagen.
Dagen har nå blitt ettermiddag, og vi skal bake kokosmakroner og krumkaker.

Vel, det viser seg at det bare ble kokosmakroner i dag. Krumkakejernet er borte. Riktignok er det ca 12 år siden jeg brukte det sist, men det skulle jo være i kjelleren. Men nei da, ikke noe krumkakejern. Men en lue jeg har savnet lenge fant jeg :). Dessuten en pose med juleøl som hadde gått ut på dato i 2003 - hahaha.
Tror jeg må rydde litt i kjelleren til våren, lurer på hva som vil dukke opp da? Krumkakejernet kanskje??
Oppdatering:

Krumkakejern er innkjøpt og kakene er laget. Midt oppi ribbesteking og fotografering av Pop, men vi klarer da fint å ha flere baller i luften samtidig.
Lille Pop er snart 9 måneder og stor jente!
God advent - snart er det jul!!!

..............

1 kommentar:

Anonym sa...

Hihi! Så flink Karna är som håller koll på Pop! :D :D

Gud så stor och fin hon börjar bli nu... miiiiin favvovalp!